Sport en bewegen in de buurt

Stem op je favoriete buurtsportcoach van het jaar 2018

 - Sport en Bewegen in de Buurt

Vanaf vandaag kun je stemmen op de buurtsportcoach die volgens jou de Stimuleringsprijs Buurtsportcoach & Combinatiefunctionaris 2018 verdient! Stemmen kan eenmalig via de filmpjes in de link onderaan dit bericht. Marlou, Wieneke, Tobias en Wiebren zijn gekozen als regionale winnaar en strijden om de landelijke prijs, die op 6 december wordt uitgereikt door Peter Heerschop tijdens de slotbijeenkomst Sport en Bewegen in de Buurt.

De vier buurtsportcoaches zijn allen genomineerd door een collega, teamleider of beleidsmaker en vervolgens als regionale winnaar aangewezen door de provinciale sportorganisaties. Het thema van de Stimuleringsprijs is dit jaar persoonlijke ontwikkeling, opleiding en vakmanschap. De kanshebbers zijn hier allemaal op hun eigen wijze mee bezig en daarmee een inspirerend voorbeeld voor collega’s op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en ontwikkeling van het vak.

Marlou Rikkert (regio Zuid) is als buurtsportcoach in de kleine gemeente Geertruidenberg voor vele doelgroepen actief. Door haar veelzijdigheid, communicatieve vaardigheden en enthousiasme is ze een bekend gezicht in de gemeente en legt ze verbindingen met maatschappelijke organisaties, waardoor ze ook de meest kwetsbare groepen bereikt. Daarnaast is ze een goede begeleider van stagiaires, gastspreker bij het CIOS en werkt ze aan haar eigen ontwikkeling door het volgen van meerdere opleidingen.

In regio Oost is Wieneke Dekker door de provinciale sportorganisaties benoemd als winnaar. Wieneke was een van de eerste buurtsportcoaches in de gemeente Rheden en wordt omschreven als een echte teamplayer. Door haar manier van werken boekt ze niet alleen zelf vele resultaten, maar draagt ze ook bij aan de ontwikkeling van haar collega buurtsportcoaches. Dat doet ze door bij te springen waar nodig en mee te denken, maar ook door eerlijke en waardevolle feedback te geven. Mede door de inzet van Wieneke is het team van buurtsportcoaches in Rheden de afgelopen jaren flink gegroeid.

Tobias Wijnmaalen (Wijk bij Duurstede) is gekozen tot regionale winnaar in West, omdat hij zich in een onrustige periode in de gemeente en bij Stichting Wijksport heeft staande gehouden als nieuwe buurtsportcoach. Hij heeft niet alleen zichzelf enorm ontwikkeld, maar ook bijgedragen aan de ontwikkeling van de organisatie en het netwerk. Door veel mensen te bevragen, goed te luisteren en door zijn enthousiaste persoonlijkheid heeft hij, met succes en volledig vraaggericht, zijn eigen functie en werkplan ingevuld. 

In het Noorden is Wiebren Dijkstra uit Heerenveen de gelukkige. Wiebren is niet alleen een enthousiaste buurtsportcoach die uitblinkt in het bedenken en organiseren van originele sportevenementen. Wiebren is ook creatief en technisch goed onderlegd. Hij heeft een ICT tool ontwikkeld waarmee hijzelf en zijn collega’s eenvoudig kunnen registreren. Hierdoor is de verslaglegging eenvoudiger; dit maakt het werk van de buurtsportcoaches in Heerenveen makkelijker. Door zijn goede en creatieve gebruik van social media werkt Wiebren tevens aan zichtbaarheid van de buurtsportcoaches. 

Stemmen via filmpjes
Tussen donderdag 29 november en donderdag 6 december (tot 12.00 uur) kun je jouw stem uitbrengen via www.sportindebuurt.nl/stemmen, waar de filmpjes van de regionale winnaars vertoond worden. De buurtsportcoach met de meeste stemmen wint op 6 december de Stimuleringsprijs Buurtsportcoach & Combinatiefunctionaris 2018. De prijs bestaat uit een beeldje en een cheque van € 1500 die de winnaar mag investeren in zijn werk en/of zijn persoonlijke ontwikkeling.

Vragen?
Voor vragen over de Stimuleringsprijs Buurtsportcoach & Combinatiefunctionaris 2018 kun je terecht bij het Projectbureau Sport en Bewegen in de Buurt, info@sportindebuurt.nl o.v.v. stimuleringsprijs of via telefoonnummer 070-3738053.