Sport en bewegen in de buurt

Organiseer het NK Stoepranden 2019 in jouw gemeente!

 - Sport en Bewegen in de Buurt

Jantje Beton organiseert in 2019 wederom het Nederlands Kampioenschap Stoepranden! In 30 gemeenten in het hele land worden lokale voorrondes gehouden. Met als hoogtepunt de landelijke finale op 22 september in Amersfoort die Jantje Beton samen met de buurtsportcoaches van de gemeente Amersfoort organiseert. Finalisten uit alle gemeenten strijden hier om de titel: Nederlands Kampioen Stoepranden!

Doe je mee?
Na aanmelden ontvang je van Jantje Beton een begeleidingspakket met daarin o.a. een handboek met spelregels, promotiemateriaal, een aantal stoeprandsets (mobiele kunststof stoepranden en ballen), plek voor en een bijdrage voor vervoer van kandidaten naar de finale in Amersfoort (max. 30 personen). In ruil hiervoor vragen we gemeenten en/of buurtsportcoaches voorrondes te organiseren.

5 redenen om mee te doen:
1. Stoepranden zet aan tot beweging.
2. Stoepranden is voor jong én oud.
3. Stoepranden verbindt mensen in de buurt.
4. Stoepranden inspireert tot actief buitenspelen.
5. Stoepranden is een leuk en sportief evenement, waarmee je als organisatie/gemeente laat zien dat je spel en beweging belangrijk vindt.

Stoepranden biedt ruimte voor sport, spel en bewegen
Stoepranden is een leuk, laagdrempelig en actief balspel dat door iedereen gespeeld kan worden op elke willekeurige locatie. Bovendien verbindt het mensen in de buurt. Is jouw gemeente actief bezig met sport- en beweegbeleid en staan buitenspelen en verbinding hoog op de gemeentelijke agenda? Meld je dan snel aan!

Aanmelden of meer informatie?
Heb je interesse of wil je je gemeente aanmelden als organisator van een voorronde? Kijk dan voor het aanmeldformulier op www.jantjebeton.nl/nkstoepranden of neem dan contact op met Marlies Bouman via m.bouman@jantjebeton.nl. Doe dit uiterlijk 22 maart 2019.

Jantje Beton
Jantje Beton is hét goede doel dat zich samen met kinderen inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speeltijd. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton. Kwetsbare kinderen krijgen hierbij onze speciale aandacht. Wij willen bereiken dat álle kinderen dagelijks kunnen spelen en bewegen. Kinderen moeten steeds meer en spelen steeds minder, terwijl spelen het belangrijkste én het leukste onderdeel is van een gezond leven. Daarom zegt Jantje Beton … STOP NOOIT MET SPELEN! www.jantjebeton.nl