Sport en bewegen in de buurt

Organiseer het NK Stoepranden 2018 in jouw gemeente!

 - Sport en Bewegen in de Buurt

Omdat Jantje Beton in 2018 haar 50-jarige bestaan viert, organiseren zij i.s.m. 3 andere partijen, te weten Thuis op Straat, BuurtLAB en Novasports Sport & Beweeg, het Nederlands Kampioenschap Stoepranden. In gemeentes in het hele land worden lokale voorrondes georganiseerd, met in september de landelijke finale in Rotterdam. Finalisten uit alle gemeentes strijden hier vervolgens om de titel: Nederlands Kampioen Stoepranden.

Organiseer ook een voorronde voor het NK Stoepranden in jouw gemeente
Wil jij als buurtsportcoach of gemeente ook een voorronde organiseren? Dat kan! Je ontvangt dan van Jantje Beton een begeleidingspakket* met daarin o.a. een handboek met spelregels, promotiemateriaal, een aantal stoeprandsets (mobiele kunststof stoepranden en ballen) en een bijdrage voor vervoer van kandidaten naar de finale in Rotterdam. In ruil hiervoor vragen we gemeentes en/of buurtsportcoaches (met behulp van dit pakket) voorrondes te organiseren. We streven ernaar dat in elke deelnemende gemeente minimaal 500 kinderen meedoen**. Daarnaast kunnen er ook voorrondes voor volwassenen georganiseerd worden.

Stoepranden biedt ruimte voor sport, spel en bewegen
Stoepranden is een leuk, laagdrempelig en actief balspel dat door iedereen gespeeld kan worden op elke willekeurige locatie. Bovendien verbindt het mensen in de buurt. Is jouw gemeente actief bezig met sport- en beweegbeleid en staan buitenspelen en verbinding hoog op de gemeentelijke agenda? Doe dan mee als organisator van het NK Stoepranden en maak uiterlijk 25 september je interesse kenbaar.

 Kerby-gras 003 Kerby-gras 004

5 redenen om mee te doen

  • Stoepranden zet aan tot beweging
  • Stoepranden is voor jong én oud
  • Stoepranden verbindt mensen in de buurt
  • Stoepranden inspireert tot actief buitenspelen
  • Stoepranden is een leuk en sportief evenement, waarmee je als gemeente laat zien dat je sport, spel en beweging belangrijk vindt

Aanmelden of meer informatie?
Heb je interesse of wil je je gemeente aanmelden als organisator van een voorronde? Neem dan contact op met Marlies Bouman via m.bouman@jantjebeton.nl of 06-40 29 27 53 of kijk op www.nkstoepranden.com voor meer info.

Samenwerking
Het NK Stoepranden is een samenwerking van TOS Rotterdam, BuurtLAB Rotterdam, Novasports Sport & Beweeg en Jantje Beton.

Jantje Beton
Jantje Beton stimuleert buitenspelen, want dat is niet alleen leuk, maar ook onmisbaar voor de ontwikkeling van kinderen. Van buitenspelen worden kinderen gezonder, slimmer en socialer. Stoepranden is een leuke en actieve buitenspeelactiviteit/balspel dat je overal kunt spelen en waaraan iedereen kan meedoen, van jong tot oud. Zo draagt stoepranden bij aan meer onderling contact en gezelligheid in de buurt en dat bevordert weer de kansen en mogelijkheden voor buitenspelen!

*Op basis van het aantal reacties wordt besloten of en in welke vorm het NK Stoepranden in 2018 zal plaatsvinden. De inhoud van het ondersteuningspakket wordt hier ook mede op afgestemd.

**Aangrenzende gemeentes mogen zich samen inschrijven. Zij kunnen bepaalde materialen delen en samen het aantal van 500 kinderen bereiken. Bij vragen over het aantal deelnemende kinderen, kun je contact opnemen met Marlies Bouman via m.bouman@jantjebeton.nl of 06-40 29 27 53.