Sport en bewegen in de buurt

Maakt jouw sportvereniging een Koningsmatch?

 - Sport en Bewegen in de Buurt

Op vrijdag 20 april worden voor de 6e keer in Nederland de Koningsspelen gehouden. Ruim 1,2 miljoen kinderen afkomstig van bijna 6.000 basisscholen zullen ook dit jaar weer deelnemen aan het gezamenlijke Koningsontbijt en de Koningssportdag die scholen zelf of in samenwerking met gemeenten en/of sportverenigingen organiseren!

Om scholen te helpen kun je als sportvereniging of sportorganisatie een clinic of andere sportactiviteit organiseren tijdens de Koningsspelen. Om makkelijk een school te vinden die hierin geïnteresseerd is heeft de organisatie een tool ontwikkeld waar scholen en sportverenigingen makkelijk met elkaar in contact kunnen komen.

Koningsmatch logo

Hoe werkt het?
Via www.koningsspelen.nl kun je je als sportaanbieder aanmelden om aan te geven dat je een school wilt helpen bij de organisatie van de koningsspelen. Basisscholen kunnen vervolgens op hun persoonlijke pagina eenvoudig zien welke sportaanbieders in de buurt meedoen en met één klik kun je contact zoeken met een basisschool. Je kunt ook jouw sportaccommodatie ter beschikking stellen of meedenken over de invulling van de sportieve activiteiten. 
Bekijk ook het filmpje.

Wat zijn de voordelen?

  • Een leuke aansprekende gelegenheid om kinderen in beweging te brengen of om leden te werven onder een jonge doelgroep;
  • De mogelijkheid om een structurele relatie op te bouwen met scholen, die anders lastig tot stand komt;
  • Een goede manier om jouw gemeente te laten zien dat de vereniging meewerkt aan dit soort maatschappelijke initiatieven.

Meld je nu aan
Sportverenigingen kunnen zich vanaf nu aanmelden via https://www.koningsspelen.nl/Home/Inschrijven-verenigingen.

Vragen
Heb je vragen of opmerkingen over de Koningsmatch? Neem dan contact op met de organisatie van de Koningsspelen via info@koningsspelen.nl.