Sport en bewegen in de buurt

BUURTSPORTCOACH. magazine

 - Sport en Bewegen in de Buurt

Met trots presenteert Sport en Bewegen in de Buurt tijdens de landelijke Buurtsportcoachdag in Barneveld het BUURTSPORTCOACH. magazine. Het eerste exemplaar is uitgereikt aan plaatsvervangend directeur Sport van het Ministerie van VWS, Mariken Leurs. Een magazine boordevol inspirerende portretten en verhalen over buurtsportcoaches en combinatiefunctionarissen uit heel Nederland.

Uitreiking BSC magazine

Foto: Anita Riemersma

In 2008 zijn de G-30 gemeenten in Nederland als eerste aan de slag gegaan met het realiseren van de combinatiefuncties. Vandaag de dag doen 371 gemeenten mee aan de Brede impuls combinatiefuncties. Maar wie zijn deze buurtsportcoaches en combinatiefunctionarissen? In welke sectoren en met welke doelgroepen werken ze? Hoe wordt er gewerkt aan kwaliteit en ontwikkeling? En hoe wordt goed werkgeverschap voor deze relatief jonge beroepsgroep ingericht?

BUURTSPORTCOACH. schetst een divers beeld van praktische voorbeelden hoe binnen de gemeenten buurtsportcoaches en combinatiefunctionarissen worden ingezet. Zowel de buurtsportcoaches zelf als de werkgevers en betrokken lokale organisaties komen aan het woord. Het magazine bevat een verzameling interessante voorbeelden vanuit alle windstreken, van Venlo tot aan Groningen en van Arnhem tot aan Goes, een vermakelijke column van Viggo Waas en tips en cijfers over diverse thema’s rondom de buurtsportcoach.

Het magazine is interessant voor alle partijen die zich ambtelijk, bestuurlijk of uitvoerend bezighouden met de buurtsportcoach regeling.

De digitale versie treft u hieronder aan. Wilt u een exemplaar per post ontvangen? Laat het weten via info@sportindebuurt.nl.

BUURTSPORTCOACH. magazine