Sport en bewegen in de buurt

Branchecertificaat

 - Sport en Bewegen in de Buurt

Leren houdt niet op na het verkrijgen van een diploma op school. In je functie als buurtsportcoach, als vrijwilliger bij je vereniging, maar ook thuis blijf je leren en competenties of vaardigheden ontwikkelen. Misschien doe je als buurtsportcoach werk waarvoor je niet de vereiste diploma’s hebt, maar waarvoor je wel competent bent. Je bezit de vereiste kennis en vaardigheden en hebt de juiste houding, maar je kunt dit niet aantonen met een diploma.

Met een EVC-traject kun je dit wel aantonen. En dat is interessant voor jezelf, je Curriculum Vitae en je carrière! EVC is de afkorting van Erkenning van Verworven Competenties. Een EVC-traject zorgt voor erkenning en waardering van opgedane levens-, werk- en leerervaringen. Je kunt deze ervaringen laten waarderen, erkennen en vastleggen in een zogenaamd branchecertificaat. Hiermee toon je aan dat je bepaalde kerntaken of werkprocessen als buurtsportcoach beheerst.

Een branchecertificaat is dus, naast eventuele diploma’s, een bewijs van jouw kwaliteiten. Wil jij laten zien wat je in huis hebt aan kwaliteiten? Doe dan mee met het EVC-traject van de buurtsportcoach! Meer informatie is te vinden op de website van Kenniscentrum Sport (voormalig NISB).

Bekijk ook dit filmpje over het EVC-traject.